Kluseczki leniwe.
Składniki:
kostka twarogu 200g
szklanka mąki
1 jajko
pół łyżeczki soli
2 łyżeczki bułki tartej
3 łyżki masła
Wykonanie:
Twaróg,
mąkę i jajko włożyć do miski, dokładnie wyrobić ciasto, w razie
potrzeby podsypać mąki. Utoczyć wałeczek, spłaszczyć, pokroić na
cząstki. Wrzucać na wrzącą osoloną wodę, po wypłynięciu gotować około 7
minut. Polać stopionym masłem z bułką tartą.
Proste i pyszne.

Sprawdziłem i wyszły pyszne! Dużym plusem jest też to, że nie musiałem poświęcać zbyt wiele czasu na ich przygotowanie. Dziękuję! :)
OdpowiedzUsuńCieszę się i dziękuję za miły komentarz :)
Usuńzrobiłam wczoraj i wyszły pyszne, co prawda bez bułki tartej, ale i tak zjadłam wszystkie! lubię proste i smaczne przepisy! pozdrawiam
OdpowiedzUsuńhttp://doubleyourchances.blogspot.com/