piątek, 17 sierpnia 2012

Kluski leniwe


Kluseczki leniwe.
Składniki:
kostka twarogu 200g
szklanka mąki
1 jajko
pół łyżeczki soli
2 łyżeczki bułki tartej
3 łyżki masła

Wykonanie:
Twaróg, mąkę i jajko włożyć do miski, dokładnie wyrobić ciasto, w razie potrzeby podsypać mąki. Utoczyć wałeczek, spłaszczyć, pokroić na cząstki. Wrzucać na wrzącą osoloną wodę, po wypłynięciu gotować około 7 minut.  Polać stopionym masłem z bułką tartą.
Proste i pyszne.

3 komentarze:

  1. Sprawdziłem i wyszły pyszne! Dużym plusem jest też to, że nie musiałem poświęcać zbyt wiele czasu na ich przygotowanie. Dziękuję! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. zrobiłam wczoraj i wyszły pyszne, co prawda bez bułki tartej, ale i tak zjadłam wszystkie! lubię proste i smaczne przepisy! pozdrawiam
    http://doubleyourchances.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń