środa, 6 listopada 2013

Domowa lazania


Składniki na 6-8 osób:
opakowanie makaronu lazania 500g
2 puszki pomidorów w zalewie
2 cebule
2 łyżki suszonych warzyw (marchew, seler, por, pietruszka)
5 łyżek oleju
2 ząbki czosnku
20 dag sera żółtego
400 g. mięsa mielonego
sól, pieprz, papryka słodka w proszku, bazylia

Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Przesmażyć na oleju przez 2 minuty razem z płatkami paprykowymi, następnie dodać mięso mielone, smażyć 10 minut. Dodać pozostałe składniki, farsz dusić około 3 minut.
Na posmarowanej blaszce rozłożyć warstwę płatów makaronowych, posmarować częścią farszu, na tym umieścić kolejną warstwę płatów i znów posmarować farszem. Czynność powtórzyć jeszcze dwukrotnie na wierzchu zostawiając płaty makaronu. Posypać startym serem.
 Wstawić do nagrzanego piekarnika na 40-50 minut.
Lubicie lazanię?

14 komentarzy:

  1. piękna, pyszna i kaloryczna, uwielbiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. kurczę, jak dawno nie jadłam lazanii, trzeba to zmienić:) pycha!

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja bardzo lubię ale m niestety nie wiem jem ją bardzo rzadko. Twoja wygląda pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. lasagne nigdy dość:) mogłabym ją zajadać codziennie:D

    OdpowiedzUsuń
  5. Mniam, aż zgłodniałam patrząc na zdjęcia!

    OdpowiedzUsuń
  6. Kocham !! Kurcze, teraz będzie za mną chodziła ! ;pp

    OdpowiedzUsuń
  7. 54 yrs old Sales Associate Rycca Tolmie, hailing from Levis enjoys watching movies like Topsy-Turvy and Foreign language learning. Took a trip to Archaeological Site of Atapuerca and drives a DeVille. katalog

    OdpowiedzUsuń