poniedziałek, 4 listopada 2013

Zapieczony chlebek




Zapieczony chleb robiłam pierwszy raz, ale już wiem, że następnym razem muszę wykorzystać więcej dodatków.

Składniki:
Bochenek chleba
Pół kostki masła 
3 ząbki czosnku 
Po kilka łyżek pokrojonej natki pietruszki i szczypioru
6 -7 plastrów dowolnego sera żółtego 


Chleb należy naciąć w kromki lub  szachownicę i w miejsca nacięć nakładać pocięty w paski ser żółty, posypać ziołami, wlewać roztopione masło wymieszane z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Zapiekać (w piekarniku nagrzanym do 180 stopni) przez około 10 minut, do rozpuszczenia sera. Widziałam też opcję z wędliną, więc następnym razem na pewno wzbogacę mój chleb :)





7 komentarzy:

  1. robiałam kiedys - bardzo smaczny przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetnie to wygląda, na pewno też doskonale smakuje. Myślę, że idealnie by się nadał do podania na rodzinnej imprezie ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. zwykły chlebek wygląda niezwykle pysznie

    OdpowiedzUsuń
  4. ja dziś w biegu, więc się poczęstuję :) będzie w sam raz na obiadek ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. pomysł genialny! prosto a jak smacznie, musze przetestować:)

    OdpowiedzUsuń