Składniki:
Bochenek chleba
Pół kostki masła
3 ząbki czosnku
Po kilka łyżek pokrojonej natki pietruszki i szczypioru
6 -7 plastrów dowolnego sera żółtego
Chleb należy naciąć w kromki lub szachownicę i w miejsca nacięć nakładać pocięty w paski ser żółty, posypać ziołami, wlewać roztopione masło wymieszane z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Zapiekać (w piekarniku nagrzanym do 180 stopni) przez około 10 minut, do rozpuszczenia sera. Widziałam też opcję z wędliną, więc następnym razem na pewno wzbogacę mój chleb :)
Chleb należy naciąć w kromki lub szachownicę i w miejsca nacięć nakładać pocięty w paski ser żółty, posypać ziołami, wlewać roztopione masło wymieszane z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Zapiekać (w piekarniku nagrzanym do 180 stopni) przez około 10 minut, do rozpuszczenia sera. Widziałam też opcję z wędliną, więc następnym razem na pewno wzbogacę mój chleb :)

robiałam kiedys - bardzo smaczny przepis :)
OdpowiedzUsuńŚwietnie to wygląda, na pewno też doskonale smakuje. Myślę, że idealnie by się nadał do podania na rodzinnej imprezie ;)
OdpowiedzUsuńZgadzam się i polecam :)
Usuńzwykły chlebek wygląda niezwykle pysznie
OdpowiedzUsuńja dziś w biegu, więc się poczęstuję :) będzie w sam raz na obiadek ;)
OdpowiedzUsuńpomysł genialny! prosto a jak smacznie, musze przetestować:)
OdpowiedzUsuńBardzo polecam :)
Usuń