W książce znajdziemy podstawowe informacje na temat suszenia żywności, ale też wiele konkretnych porad i przepisów na przygotowanie i przeprowadzenie procesu suszenia przy zastosowaniu urządzenia przeznaczonego do tego celu i wykorzystanie suszonej żywności w przepisach kulinarnych. Bardzo zaciekawiła mnie cześć poświęcona warzywom i owocom, ziołom, rybom, a nawet przygotowaniu przekąsek dla zwierząt domowych.
Książka jest wydana na porządnym papierze, ma solidną okładkę i zawiera mnóstwo pięknych, artystycznych fotografii, a na widok ukazanych na nich potraw aż ślinka cieknie.
Uważam, że jest to pozycja niezbędna w każdej kuchni.
Wydawnictwo: Galaktyka
Tytuł: Tajniki suszenia żywności
Rok wydania: 2016
Stron: 192
Ja suszę tylko grzyby.
OdpowiedzUsuńJa suszę też zioła, a od niedawna także owoce :)
UsuńBardzo fajna książka :)
OdpowiedzUsuńPolecam lekturę :)
Usuńzaciekawiła mnie ta książka, bo suszenie to jednocześnie prosta, ale też skomplikowana metoda ;)
OdpowiedzUsuńDokładnie, w zależności od tego, co suszymy, ale warto próbować :)
UsuńPrzydałoby mi się :P
OdpowiedzUsuń