czwartek, 19 października 2017

Kieszonki jak sajgonki z warzywami

Kieszonki - sajgonki z warzywami to moja propozycja w wyzwaniu #tajlandiachallenge #houseofasia

Składniki:
opakowanie papieru ryżowego
50 g. makaronu ryżowego House Of Asia
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżeczki przyprawy do potraw chińskich
czerwona papryka
1 jajko
4-5 liści kapusty pekińskiej
olej do smażenia

Makaron zalać wrzątkiem i po
3 minutach odcedzić.
Pokroić drobno.
Dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę i poszatkowane liście kapusty. Doprawić przyprawą, sosem sojowym, dodać jajko, wymieszać.
Papier moczyć przez 3 sekundy w ciepłej wodzie. Gdy zacznie mięknąć, napełniać farszem i zwijać.

Smażyć po 3-4 minuty z każdej strony.
Podaję z sosem słodko - kwaśnym :)


6 komentarzy:

  1. mniamm, kiedyś robiłam sajgonki zawijane , o tradycyjny kształcie ale teraz mi się nie chce, za dużo roboty, wolę kupić 2 sztuki

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja wychodzę z założenia, że domowe najlepsze i jak tylko mam czas, robimy wersję z warzywami :)

      Usuń
  2. Bardzo smakowita propozycja :) Pycha :)

    OdpowiedzUsuń