wtorek, 28 listopada 2017

Fasolka po bretońsku z piekła rodem

Fasolka na gęsto z piekła rodem?
Dlaczego nie?
Wystarczy wykorzystać ketchup #kotlin #iloveketchup #smaknr1
i można cieszyć się smakiem #bezograniczen :)

Składniki:
1 szkl. fasoli Jaś
1 łyżka majeranku
1 cebula
25 dag drobiowej kiełbasy
2 łyżki oleju rzepakowego
1 łyżka mąki pszennej
4 łyżki ketchupu z piekła rodem Kotlin
sól i pieprz do smaku
Fasolę namoczyć na noc i ugotować w tej samej wodzie. Cebulę i kiełbasę pokroić i podsmażyć na oleju. Połączyć z fasolą. Dodać przyprawy i ketchup. Gotować ok. 20 minut. Zagęścić zasmażką z mąki pszennej.
Podawać z ulubionym pieczywem.
Przepis dodany do akcji
I LOVE KETCHUP

2 komentarze:

  1. Bardzo lubię fasolkę po bretońsku, a wieki już nie jadłam. Trzeba będzie nadrobić zaległości :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja robię zwykle większą ilość i zamrażam :)

      Usuń