Składniki:
1 kg kg karkówki
2 czerwone cebule
6-7 łyżek domowego ketchupu (lub łagodnego ketchupu sklepowego)
mały pęczek pietruszki
dwie gałązki selera
2 łyżki oleju
sól, pieprz
1 kg kg karkówki
2 czerwone cebule
6-7 łyżek domowego ketchupu (lub łagodnego ketchupu sklepowego)
mały pęczek pietruszki
dwie gałązki selera
2 łyżki oleju
sól, pieprz
Karkówkę należy natrzeć solą i pieprzem, posmarować ketchupem i olejem, wstawić na całą noc do lodówki. Następnego dnia obłożyć pokrojoną drobno cebulą oraz posiekaną pietruszką i selerem. Ułożyć w rękawie do pieczenia i piec około godziny, sprawdzając miękkość mięsa. Podać można np. z kaszą jęczmienną i kiszonym ogórkiem.
Lubię dodatek kaszy w obiedzie:)
OdpowiedzUsuńZdecydowanie polecam kasze do obiadu :)
Usuńmniamm, to musi być pycha :)
OdpowiedzUsuńOwszem, było ;)
Usuń