czwartek, 24 października 2013

Faszerowane vafini

 Propozycja przekąski, która zachwyci domowników i gości.
Składniki:
opakowanie wafli Vafini
5 jajek
pół szklanki pędów fasoli mung
łyżka majonezu
sól
pół łyżeczki łagodnej czubricy
Jajka ugotować na twardo, posiekać, dodać odsączone i pokrojone pędy fasoli. Doprawić solą, pieprzem, połączyć z majonezem, wymieszać i nakładać do foremek. Podawać na bieżąco.
Vafini to dużo możliwości wykorzystania. Polecam, goście będę zaskoczeni.
Waflowe foremki znajdują się w kartonowym opakowaniu, ale są dodatkowo zabezpieczone foliową torebką.
Zapraszam do zapoznania się z asortymentem sklepu Eko-Market

7 komentarzy:

  1. uwielbiam te miseczki waflowe :) poza praktycznym i ładnie wyglądającym wykorzystaniem są po prostu pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Widziałam je podczas ostatnich zakupów w markecie i próbowałam wykombinować w jaki sposób można je wykorzystać. A tutaj proszę, albo czytasz w moich myślach, albo wiesz, czego Twoje czytelniczki potrzebują :)

    OdpowiedzUsuń