środa, 6 listopada 2013
Domowa lazania
Składniki na 6-8 osób:
opakowanie makaronu lazania 500g
2 puszki pomidorów w zalewie
2 cebule
2 łyżki suszonych warzyw (marchew, seler, por, pietruszka)
5 łyżek oleju
2 ząbki czosnku
20 dag sera żółtego
400 g. mięsa mielonego
sól, pieprz, papryka słodka w proszku, bazylia
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Przesmażyć na oleju przez 2 minuty razem z płatkami paprykowymi, następnie dodać mięso mielone, smażyć 10 minut. Dodać pozostałe składniki, farsz dusić około 3 minut.
Na posmarowanej blaszce rozłożyć warstwę płatów makaronowych, posmarować częścią farszu, na tym umieścić kolejną warstwę płatów i znów posmarować farszem. Czynność powtórzyć jeszcze dwukrotnie na wierzchu zostawiając płaty makaronu. Posypać startym serem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 40-50 minut.
Lubicie lazanię?
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
uwielbiam lazanię :)
OdpowiedzUsuńpiękna, pyszna i kaloryczna, uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńJej jak ja uwielbiam lazanie!
OdpowiedzUsuńuwielbiam lazanie :)
OdpowiedzUsuńAż robię się głodna ;D
OdpowiedzUsuńkurczę, jak dawno nie jadłam lazanii, trzeba to zmienić:) pycha!
OdpowiedzUsuńPychotka! :)
OdpowiedzUsuńJa bardzo lubię ale m niestety nie wiem jem ją bardzo rzadko. Twoja wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńlasagne nigdy dość:) mogłabym ją zajadać codziennie:D
OdpowiedzUsuńMniam, aż zgłodniałam patrząc na zdjęcia!
OdpowiedzUsuńTeż uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńKocham !! Kurcze, teraz będzie za mną chodziła ! ;pp
OdpowiedzUsuńRzadko robię, stanowczo za rzadko:(
OdpowiedzUsuń54 yrs old Sales Associate Rycca Tolmie, hailing from Levis enjoys watching movies like Topsy-Turvy and Foreign language learning. Took a trip to Archaeological Site of Atapuerca and drives a DeVille. katalog
OdpowiedzUsuń