środa, 28 października 2015
Bułki zapiekane z serami i warzywami
Zapiekane bułki robię często, bo wszyscy domownicy je lubią.
Tym razem zestaw składników przedstawia się następująco:
5 bułek
2 pomidory
pół papryki
10 dag sera żółtego
10 dag sera gorgonzola
kawałek pora
Warzywa oczyścić, pokroić w kostkę, pora w paski. Sery także pokroić i dodać do warzyw. Dokładnie wymieszać. Każdą bułkę przeciąć na połowę, wydrążyć miąższ, napełniać farszem i zapiekać ok. 10-12 minut. Do bułek zawsze używamy ketchupu, obecnie marki Folwark.
Znacie sosy tej firmy?
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
pyszności tu u Ciebie... :)
OdpowiedzUsuńbardzo prosty i na pewno smaczny przepis :)
OdpowiedzUsuńmniammm, uwielbiam takie zapiekanki
OdpowiedzUsuń