opakowanie papieru ryżowego
50 g. makaronu ryżowego House Of Asia
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżeczki przyprawy do potraw chińskich
czerwona papryka
1 jajko
4-5 liści kapusty pekińskiej
olej do smażenia
Makaron zalać wrzątkiem i po
3 minutach odcedzić.
Pokroić drobno.
Dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę i poszatkowane liście kapusty. Doprawić przyprawą, sosem sojowym, dodać jajko, wymieszać.
Papier moczyć przez 3 sekundy w ciepłej wodzie. Gdy zacznie mięknąć, napełniać farszem i zwijać.
Smażyć po 3-4 minuty z każdej strony.
mniamm, kiedyś robiłam sajgonki zawijane , o tradycyjny kształcie ale teraz mi się nie chce, za dużo roboty, wolę kupić 2 sztuki
OdpowiedzUsuńJa wychodzę z założenia, że domowe najlepsze i jak tylko mam czas, robimy wersję z warzywami :)
UsuńBardzo smakowita propozycja :) Pycha :)
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo i polecam :)
Usuńsuper na imprezę przystawka:)
OdpowiedzUsuńO tak, wszystkim smakują :)
Usuń