piątek, 17 marca 2017
Roladki szpinakowe
Jedna z moich ulubionych przekąsek - roladki szpinakowe z łososiem i serkiem śmietankowym. Składniki:
1,5 szklanki rozmrożonego szpinaku
3 jajka
100g łososia wędzonego
2 ząbki czosnku
1 serek śmietankowy
sól, pieprz Szpinak włożyć do blendera. Białka oddzielić od żółtek, żółtka dodać do szpinaku, zmiksować. Białka ubić na sztywną pianę. Czosnek obrać, zmiażdżyć, dodać do szpinaku. Masę szpinakową doprawić solą i pieprzem, dodać pianę z białek, delikatnie wymieszać. Podzielić na połowę, rozsmarować na papierze do pieczenia, obie części masy piec po ok. 15 minut. Po przestudzeniu każdy płat smarować połową serka i obłożyć częścią łososia. Zwijać jak roladę, kroić na plastry. Podawać schłodzone.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Bardzo lubię :-) Pycha! :-)
OdpowiedzUsuńJa również, i wbrew pozorom robi się szybko :)
Usuńja dzisiaj mam dzień gospodarczy, więc kuchnia pusta ;)))) teraz mam chęć zjeść monitor, tak to cudnie wygląda <3
OdpowiedzUsuńp.s. Małgosiu, uzupełnij swój profil, Disqus o link do siebie, bo ostatnio nie mogłam Cię znaleźć :(
Dziękuję :) Szczerze mówiąc lepiej smakuje niż wygląda ;)
UsuńMniam!! Poproszę kawałeczek :)
OdpowiedzUsuńCiekawy przepis na pewno wypróbuję
OdpowiedzUsuńMuszę sama zrobić, jadłam jak na razie od teściowej ale szału nie było. Może jak sama zrobię lepiej zasmakuje :D
OdpowiedzUsuńTo smak dla wielbicieli łososia i szpinaku :)
UsuńWygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam te roladki!<3
OdpowiedzUsuńTo jest nas więcej ;)
OdpowiedzUsuń