Papryczki padron jako przekąska na wzór hiszpański :)
250 g papryczek Padron
2 ząbki czosnku
2- 3 łyżki oliwy z oliwek
szczypta soli
Przygotowanie:
Rozgrzać oliwę, dodać czosnek przepuszczony przez praskę, smażyć przez minutę. Wrzucić umyte i osuszone papryczki, smażyć ok. 10 minut, aż będą miękkie. Oprószyć solą i jeść, trzymając za ogonki.
Koniecznie będę musiała wypróbować ten przepis ❤️
OdpowiedzUsuńWarto próbować nowych smaków :)
UsuńBardzo ciekawy przepis, lubię papryczki :) Ciekawy blog :)
OdpowiedzUsuńPolecam jako zdrową przekąskę.
UsuńMniam, lubię wszelkiego rodzaju papryczki ;) Niektóre parzą przełyk aż miło!!
OdpowiedzUsuńTe są łagodne.
UsuńCenię sobie takie zdrowe przekąski, tak że chętnie wypróbuję ten przepis :) Pozdrawiam cieplutko.
OdpowiedzUsuńMam nadzieję, że posmakują :)
UsuńNie kojarzę tych papryczek. Ciekawy pomysł na wege przekąskę
OdpowiedzUsuńJa kupuję w sklepie z owadem w nazwie ;)
Usuńmmm jadłabym:)
OdpowiedzUsuńA one są ostre? Pysznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńNie są ostre, ale można podkręcić smak zwiększając ilość czosnku.
Usuń