wtorek, 24 listopada 2020

Śledzie w oleju z papryką i kukurydzą







Składniki:


4 płaty śledziowe solone

pół szklanki kukurydzy

pół strąka czerwonej papryki 

ok. 100 ml oleju 

opcjonalnie czerwona cebula


Śledzie opłukać, osuszyć, pokroić w nieduże kawałki. Układać w słoiku lub innym naczyniu na przemian przesypując pokrojoną w kostkę paprykę i kukurydzą konserwową. Całość zalać olejem, zwracając uwagę, aby płyn dotarł do wszystkich warstw.

Jeśli lubicie, można też dodać pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę.

11 komentarzy:

  1. Uwielbiam śledzie, co rusz przyrządzam je na nowy sposób. Przepis zapisuję, wypróbuje niedługo :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Wszystko co z papryką i kukurydzą jest dla mnie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawy przepis, ostatnio robilismy sledzie w smietanie z jablkiem. Zapisuje Twoj przepis. Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  4. Takie przepisu na śledzie jeszcze nie znałam :) Na święta przepis jak znalazł :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ale świetny przepis. Ja co prawda śledzi nie robię, ale robi je moja mama, więc podrzucę jej tą nowość na świeta :) Kinga

    OdpowiedzUsuń
  6. Kocham śledzie w zaprawie octowej, dlatego muszę spróbować tego przepisu!

    OdpowiedzUsuń
  7. Może wypróbuję na Nowy Rok, są na pewno pyszne :)

    OdpowiedzUsuń