poniedziałek, 10 września 2012

Faszerowana papryka


Papryka nadziewana mięsem mielonym

Składniki:
6 szt. papryki
80 dag mięsa mielonego
4 łyżki bułki tartej
2 jajka
pół pęczka cebuli dymki
1 łyżka przyprawy np. jarzynki
15 dag sera żółtego
pieprz ziołowy

Umytą paprykę przekroić na połówki, oczyścić wewnątrz. Posypać solą i pieprzem ziołowym, układać na blaszce. Mięso mielone połączyć z jajkami, bułka tartą, posiekanymi dymkami (razem ze szczypiorem), dodać czubatą łyżkę jarzynki. Masę dokładnie wyrobić. Faszerować połówki papryk, na wierzch układać cienkie paski żółtego sera. Zapiekać ok. 45-50 minut.
Bardzo dobrze smakują z ryżem.



7 komentarzy:

  1. Lubię, bardzo!
    Pysznie u Ciebie!
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam takie paptryczki :) ja swoje podaje jednak całe a nie przekrojone na pól a do mięsa dodaje jeszcze pomidory i pieczarki :)

    OdpowiedzUsuń
  3. przepysznie wyglada..az chcialoby sie zjesc

    OdpowiedzUsuń
  4. Znam troszkę inny przepis, ale Twój tez mi się bardzooo podoba:) Na pewno wypróbuje i poproszę jedną papryczkę

    OdpowiedzUsuń