środa, 10 lipca 2013

Zebra



Składniki:
 6 jajek
1 szkl. cukru
3/4 szkl. oleju
1 szkl. wody mineralnej
olejek rumowy
5 łyżek migdałowych płatków
5 łyżek wiórków kokosowych 
3 łyzki kakao
2,5 szkl. mąki 
1 łyżeczka proszku do pieczenia
 Jajka ubić, dodać cukier, olej, wodę, mąkę z proszkiem do pieczenia, miksować 2-3 minuty. Dodać pozostałe składniki, oprócz wiórków kokosowych i płatków migdałowych, miksować przez kolejne 2 minuty. Ciasto podzielić na połowę. Do jednaj dodać kakao, do drugiej płatki migdałowe. Ciasto wylewać do okrągłej formy, wlewając po 4 łyżki na przemian. Piec 40 minut.
Po upieczeniu można polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi.

13 komentarzy: