sobota, 2 sierpnia 2014

Biszkopt z polskimi jabłkami, rabarbarem i jagodami goji


Polskie jabłka są najlepsze na świecie :)
Składniki:
5 jaj
1 szkl. mąki
3/4 szkol. cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki oleju Rapso
4 polskie jabłka
5 łyżek jagód goji Skworcu
łodyga rabarbaru
Jaja ubić z cukrem, dodawać powoli mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać z olejem. Ciasto wylać do formy. Jabłka  obrać o pokroić w kostkę, to samo uczynić z rabarbarem. Owoce wymieszać z jagodami goji i 1 łyżką maki. Wysypać na ciasto i wstawić do piekarnika na ok. 40 minut.
Tak wyglądały jabłka na drzewie :)

Jest to wpis popierający akcję BLOGERZY JEDZĄ JABŁKA!
zBLOGowani.pl

Zachęcam do udostępniania w mediach społecznościowych - 

dodając przy wpisach #jedzjabłka i/lub #eatapples.




12 komentarzy:

  1. Pyszności z polskich jabłek :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetne i smaczne ciasto na lato:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniam, też popierm tę akcję :)
    http://chaoskontrolowany18.blogspot.com/2014/08/blogerzy-jedza-jabka.html

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam takie kwaskowe ciasta, mniammm.

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam ciasta z jabłkami :P

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam ciasta z jabłkami :P

    OdpowiedzUsuń
  7. Mniam, palce lizać :)

    rzetelne-recenzje,blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  8. Byloby nam milo, gdybys zechcial go wpisac na Ptitchef.com, zeby mozna go bylo zaindeksowac.

    Ptitchef jest katalogiem, który pozycjonuje najlepsze kucharskie strony internetowe w sieci. Setki blogów juz sa na nim juz zapisane i korzystaja ze strony Ptitchef, zeby przedstawic swoje wlasne strony internetowe.

    Zeby zapisac sie na Ptitchef, wejdz na
    http://www.petitchef.pl/index.php?obj=myaccount_site&action=form

    lub na http://www.petitchef.pl i kliknij na « Dodaj swój blog-strone » w górnym pasku.

    Pozdrawiam

    Camelia
    Petitchef.pl

    OdpowiedzUsuń