sobota, 2 sierpnia 2014

Biszkopt z polskimi jabłkami, rabarbarem i jagodami goji


Polskie jabłka są najlepsze na świecie :)
Składniki:
5 jaj
1 szkl. mąki
3/4 szkol. cukru⁸
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki oleju 
4 polskie jabłka
5 łyżek jagód goji 
łodyga rabarbaru
Jaja ubić z cukrem, dodawać powoli mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać z olejem. Ciasto wylać do formy. Jabłka  obrać o pokroić w kostkę, to samo uczynić z rabarbarem. Owoce wymieszać z jagodami goji i 1 łyżką maki. Wysypać na ciasto i wstawić do piekarnika na ok. 40 minut.
Tak wyglądały jabłka na drzewie :)

Jest to wpis wspierający akcję BLOGERZY JEDZĄ JABŁKA!




11 komentarzy: