wtorek, 15 września 2015

Roladki drobiowe ze szpinakiem i serem

Jest to sposób na przemycenie dzieciom nieco zdrowej zieleniny :)

Składniki:
4 filety z piersi kurczaka 
duża garść świeżego szpinaku
10 dag sera żółtego
sól, pieprz
bułka tarta, jajko i olej do smażenia
Filety lekko rozbić tłuczkiem. Posolić i popieprzyć z obu stron. Na każdym położyć pasek żółtego sera i kilkanaście liści szpinaku. Zwijać roladki. Panierować w jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju.
Lubicie? Czy dodajecie coś jeszcze do farszu?

3 komentarze:

  1. pysznie wyglądają a szpinak uwielbiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Mimo że szpinaku nie lubię, to takie roladki chętnie bym spróbowała :)

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam szpinak i takie połączenie bardzo bardzo apetycznie wygląda ;) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń