piątek, 3 maja 2013

Jak oczyścić i obrać karczocha?

Karczoch jaki jest, każdy widzi ;)
Poniżej przedstawiam etapy oczyszczania warzywa.
 1. Oddzielamy zewnętrzne liście.

 2. Odcinamy górę na wysokości ok. 3/4.
 3. Obcinamy piętkę.
 4. Po przekrojeniu na połówki, wydrążamy środki.
 5. Od razu wkładamy do wody zakwaszonej sokiem 
     z cytryny, bo karczoch bardzo szybko ciemnieje.
                                       Lubicie to warzywo?

7 komentarzy:

  1. nie miałam styczności z tym warzywkiem :)

    OdpowiedzUsuń
  2. och, jak ja Ci zazdroszczę tego karczocha ! :) uwielbiam !

    OdpowiedzUsuń
  3. nigdy nie jadłam karczocha :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  5. nigdy nie jadłam, jestem ciekawa jego smaku:)
    Ps. gotowanie za głosowanie już trwa!:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Fajnie. bardzo lubię karczochy ostatnio makaronik pyszny zrobiłem

    OdpowiedzUsuń