wtorek, 10 grudnia 2013

Karkówka z papryką i cebulą

Składniki:
1 kg karkówki
4 cebule
2 czerwone papryki
2 żółte papryki
sól, pieprz ziołowy
olej rzepakowy do smażenia

Karkówkę pokroić w plastry, posolić, popieprzyć, obsmażyć na oleju. Układać w naczyniu do zapiekania przekładając warstwy pociętymi w paski paprykami i cebulą oraz posypując solą. Zapiekać do miękkości mięsa. Można podlać połową szklanki wywaru lub wody.
 Danie przygotowane zostało dla 3 osób na dwa dni :)
Uwielbiam takie dania nie tylko z powodu smaku i wyglądu, ale także dlatego, że pozwalają zaoszczędzić czas i przemycić dużo warzyw do obiadu :)

6 komentarzy:

  1. zapisuję do zrobienia, koniecznie!:)

    OdpowiedzUsuń
  2. U nas w domu czesto jets to danie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. JA RÓWNIESZ CZĘSTO ROBIĘ TO DANIE I JESZCZE MI SIE NIE PRZEJADŁO JEST PRZEPYSZNE POLECAM PRZYJEMNE Z POŻYTECZNYM POMYŚLCIE PAPRYKA TO BĄBA WITAMINOWA SMACZNEGO ŁASUCHY

    OdpowiedzUsuń