piątek, 30 czerwca 2017

Koktajl z czarnych porzeczek z wiórkami kokosowymi


Koktajl z porzeczek z wiórkami kokosowymi to pomysł, który narodził się przy robieniu mleka kokosowego. Zostają zawsze cząstki kokosa, które zwykle wyrzucałam, ale tym razem postanowiłam wykorzystać do koktajlu. 

Składniki:
1 szkl. czarnych porzeczek
3 łyżki wiórków kokosowych
2 szkl. mleka kokosowego
3 łyżki miodu
Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować. Miód proponuję dodać według uznania, u mnie 3 lub 4 łyżki, bo porzeczki są dość kwaśne.
Przepis został dodany do akcji błyskawiczne piątki
W zeszłym tygodniu była to u mnie słoneczna sałatka

17 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. Polecam, jeśli lubisz nieco kwaskowy smak :)

      Usuń
  2. Na taki koktajl miałabym wielką ochotę :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja nie wytrzymam! ALe bym chciała spróbować! :]

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja tam lubię takie kwaskowate, jadłabym porzeczki garściami ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam zrobić taki koktajl, jeśli lubisz też kokos :)

      Usuń
  5. Kokos i owoce to zawsze wyśmienite połączenie :) Dzięki za wspólny Błyskawiczny Piątek!

    OdpowiedzUsuń
  6. Nigdy nie piłam koktajlu z czarnych porzeczek :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Świetny przepis, na pewno go wykorzystam, bo w ogródku, krzaczki się, aż wyginają od owoców czarnej porzeczki! 💖

    OdpowiedzUsuń