piątek, 30 czerwca 2017

Koktajl z czarnych porzeczek z wiórkami kokosowymi


Koktajl z porzeczek z wiórkami kokosowymi to pomysł, który narodził się przy robieniu mleka kokosowego. Zostają zawsze cząstki kokosa, które zwykle wyrzucałam, ale tym razem postanowiłam wykorzystać do koktajlu. Ubolewam jedynie nad tym, że ostatnio stłukłam dwie szklanki, które służyły mi do podawania koktjlu, ale znalazłam szkło idealne - szklanki arcoroc

Składniki:
1 szkl. czarnych porzeczek
3 łyżki wiórków kokosowych
2 szkl. mleka kokosowego
3 łyżki miodu
Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować. Miód proponuję dodać według uznania, u mnie 3 lub 4 łyżki, bo porzeczki są dość kwaśne.
PLubicie takie smaki?

17 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. Polecam, jeśli lubisz nieco kwaskowy smak :)

      Usuń
  2. Na taki koktajl miałabym wielką ochotę :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja nie wytrzymam! ALe bym chciała spróbować! :]

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja tam lubię takie kwaskowate, jadłabym porzeczki garściami ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam zrobić taki koktajl, jeśli lubisz też kokos :)

      Usuń
  5. Kokos i owoce to zawsze wyśmienite połączenie :) Dzięki za wspólny Błyskawiczny Piątek!

    OdpowiedzUsuń
  6. Nigdy nie piłam koktajlu z czarnych porzeczek :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Świetny przepis, na pewno go wykorzystam, bo w ogródku, krzaczki się, aż wyginają od owoców czarnej porzeczki! 💖

    OdpowiedzUsuń