sobota, 22 września 2018

Migawki z warsztatów kulinarnych i pyszny Eton Mess



Dzisiaj chciałabym Wam pokazać migawki z warsztatów kulinarnych, w których uczestniczyłam podczas tegorocznej edycji SeeBloggers.
Prowadził je pan Jakub Steuermark. Przygotowaliśmy desery na bazie sera twarogowego. Inspiracją dla naszych smakołyków był słynny angielski deser Eton Mess.



Moj deser prezentował się tak :)
Smak serka przełamany skórką startą z pomarańczy i limonki podbił moje serce. 
Można było poszczególne składniki ułożyć w szklanych pucharkach lub wykorzystać salaterki. Ja wybrałam druga opcję.
Z połączenia skarmelizowanego cukru i płatków górskich wyszła smaczna i  chrupiąca posypka. Coś w rodzaju owsianego krokantu. 

Spotkanie bardzo mi się podobało. Było nie tylko smacznie, ale też niezwykle sympatycznie. Dziękuję marce Piątnica - sponsorowi warsztatów :)

19 komentarzy:

  1. Krótki, ale piękny wpis. Dobrze tak powspominać:) Deser wygląda cudownie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Warsztaty godne polecenia, a deser był znakomity :)

      Usuń
  2. A ja niestety nie mogłam dotrzeć w tym roku na See Blogers :(
    Twój deser wygląda super!! Płatki owsiane w karmelu mnie przekonały ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Moze następnym razem się spotkamy :)

      Usuń
    2. Ja w ogóle nie słyszałam wcześniej o takim deserze, ale z opisu wynika, że to coś niezwykle pysznego :)

      Usuń
  3. to na pewno super doświadczenie

    OdpowiedzUsuń
  4. super takie warsztaty :)a deser wygląda bardzo apetycznie

    OdpowiedzUsuń