Gdy mam ochotę na przekąskę, która jest lekka i zdrowa, przygotowuję sushi. Moja rodzina bardzo je lubi :)
Składniki:
4 płaty alg nori
150g. ryżu
8 paluszków krabowych
awokado
kawałek pora
sok z cytryny, sos sojowy, wasabi
Ryż ugotować, wymieszać z łyżką soku z cytryny i łyżką sosu sojowego. Por i awokado pokroić na cząstki. Płaty nori smarować ryżem, układać awokado, paluszki krabowe i kawałki pora. Zwijać, kroić na plastry. Podawać z sosem sojowym.
Czasem robię z wędzonym łososiem, tuńczykiem z puszki, serkiem śmietankowym, świeżą papryką.
Przygotowujecie domowe sushi?
Jakie dodatki wykorzystujecie?
Przyznam ze nigdy nie przygotowywałam domowego sushi. CZasem zdarza mi się kupować
OdpowiedzUsuńKoniecznie spróbuj zrobić. Wolę domowe od kupnego.
UsuńBardzo lubimy domowe sushi, można je przygotować z różnymi dodatkami
OdpowiedzUsuńMy też robimy z różnymi dodatkami.
UsuńTak, sushis dają ogromne możliwości
UsuńZgadzam się, każdy może wybrać ulubione dodatki :)
Usuńz chęcią sobie takie zrobię :D Mniam!
OdpowiedzUsuńMam nadzieję, że posmakuje.
UsuńNie wydaje się trudne, a takie domowe gotowanie może być fajnym pomysłem na spędzenie czasu z nastoletnimi córkami. Dzięki za inspirację
OdpowiedzUsuńNastolatki na pewno chętnie pomogą zrobić i będą z apetytem pałaszować.
UsuńCo za pyszności! Uwielbiam i też częśto robię sama w domu! Twoje wyglądają bardzo smacznie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję. Ciekawa jestem jakie dodatki preferujecie.
UsuńBardzo lubimy domowe sushi, szczególnie moja nastoletnia córka uwielbia je przygotowywać :)
OdpowiedzUsuńMy też często robimy.
UsuńBardzo często! Dla córki wersję wege z marchewka, tofu i ogórkiem, dla mnie z wędzoną rybą. Najlepsze jest takie od razu po zrobieniu.
OdpowiedzUsuńDziękuję za komentarz. Wypróbuję z przyjemnością wersję wege :)
UsuńZ chęcią wypróbuję ten przepis. Moja siostra uwielbia z rybą ja z kolei nie przepadam za takim połączeniem więc może wersja wege będzie dla mnie. Angela
OdpowiedzUsuńKażdy może wybrać swoje ulubione dodatki.
Usuń