sobota, 6 stycznia 2018

Surówka z kapusty pekińskiej

Surówkę z kapusty pekińskiej polecam do obiadu lub na karnawałowy stół.


Składniki na dużą miskę:
średniej wielkości kapusta pekińska
puszka kukurydzy
puszka ananasa
mały por
czerwona papryka
2 łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku
Kapustę, paprykę i pora oczyścić, drobno pokroić. Plastry ananasa i kukurydzę odsączyć z zalewy. Ananasa pokroić w cząstki. Wszystkie składniki umieścić w naczyniu, dodać majonez i doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić na godzinę do połączenia smaków.
Lubicie surówkę z kapusty pekińskiej?
Jakie składniki dodajecie?

17 komentarzy:

  1. Bardzo lubię takie sałatki 😀 zazwyczaj robię pekińską z marchewką cebula olejem i przyprawami 😀

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O, takiej jeszcze nie robiłam, spróbuję następnym razem :)

      Usuń
  2. wygląda bardzo kolorowo i apetycznie, na pewno by mi smakowała

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam, mogłabym jesc ją codziennie.

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo smaczna i zdrowa.

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo lubię takie surówki, chętnie je robię do obiadu :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Takie surówki mogła bym jeść codziennie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Kolorowo i bardzo smacznie:)

    OdpowiedzUsuń