poniedziałek, 26 marca 2018

Sałatka z tuńczykiem i jajkami

Najprostsza sałatka z tuńczykiem i jajkami. Sprawdzi się na nadchodzące święta.

Składniki:
5 jajek
2 puszki tuńczyka w sosie własnym
pół szklanki groszku konserwowego
sól i pieprz do smaku
2 łyżki majonezu
Jajka ugotować, obrać i pokroić w kostkę. Tuńczyka i groszek odsączyć z zalewy, dodać do jajek. Wymieszać z majonezem, doprswdo do smaku.
Przepis dodany do akcji
Przy świątecznym stole
Espumisan MAX to wyrób medyczny CE.

9 komentarzy:

  1. Tuńczyka lubię jeść solo:)

    OdpowiedzUsuń
  2. ja robię sałatkę z tuńczykiem, kukurydzą , ryżem i majonezem. też pycha

    OdpowiedzUsuń
  3. Też super propozycja.

    www.natalia-i-jej-świat.pl

    OdpowiedzUsuń
  4. Do tuńczyka zazwyczaj dodaję kukurydzę. Muszę spróbować z groszkiem :)

    OdpowiedzUsuń