niedziela, 28 września 2014

Zupa z owocami morza

Przepis na zupę z owocami morza, którą ugotował mój Mąż.
Składniki:
30-40 dag zamrożonych owoców morza
1,5 l bulionu
kawałeczek korzenia imbiru
3 łyżki suszonych pomidorów
3 łyżki soku z limonki
odrobinę ostrej suszonej papryki
kilka listków kolendry lub pietruszki

Bulion zagotować, dodać suszone pomidory i owoce morza, gotować na bardzo małym ogniu. Pod koniec dodać starty na tarce imbir. Przyprawić zupę do smaku sokiem z limonki i suszoną papryką, posypać kolendrą lub pietruszką. Podawać z ryżem lub makaronem. 


4 komentarze:

  1. Nigdy nie jadłam takiej zupy.

    OdpowiedzUsuń
  2. osttanio chodzą za mną właśnie takie smaki:) pycha

    OdpowiedzUsuń
  3. nie jestem pewna czy ta zupka by mi smakowała. przypomina wyglądam flaczki

    OdpowiedzUsuń
  4. ciekai mnie konsystencja owocow morza w zupce:P

    OdpowiedzUsuń