niedziela, 22 lutego 2015

Galareta mięsna z jajkiem i pieczarkami

 
Składniki:
1,5 litra wywaru mięsnego
ok. 0,5 kg ugotowanego mięsa z golonki
4 jajka ugotowane na twardo
kilka pieczarek marynowanych 
2 łyżki żelatyny


Mięso rozdrobnić. Jajka obrać i przekroić na połówki, pieczarki pokroić na kawałki. Wszystkie składniki umieścić na półmisku. Wykorzystać też plastry marchewki. Do gorącego wywaru dodać żelatynę, wymieszać. Płynem zalać ułożone składniki, odstawić do zastygnięcia.

 


5 komentarzy:

  1. Pamiętam jak moja Mama robiła galaretkę, ale rzadko z jajkiem, chętnie bym zjadła.

    OdpowiedzUsuń
  2. Też nie znam galarety z jajem , fajny pomysł i z pieczarkami. Spróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Lubię, aż się głodna zrobiłam. :P

    OdpowiedzUsuń
  4. Jak ja lubię takie galarety.

    OdpowiedzUsuń