niedziela, 24 kwietnia 2016

Jaja faszerowane rzeżuchą


Jajka można faszerować różnymi składnikami, po prostu każdy wybiera, co lubi lub ma akurat w lodówce.
Tym razem u mnie jajka z rzeżuchą.

Składniki:
4 jajka
2 łyżki majonezu
4 łyżki posiekanej rzeżuchy 
sól, pieprz
Jajka ugotować, obrać, przekroić na połówki, żółtka umieścić w miseczce. Dodać do nich pozostałe składniki, utrzeć. Taką masą nadziewać połówki jajek. Podawać na sałacie, posypać listami rzeżuchy.

Czym lubicie nadziewać jajka?

8 komentarzy:

  1. Uwielbiam faszerowane jajka :) Zazwyczaj robię z pieczarkami :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jajka lubię, ale nie wiem czy z rzeżuchą :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniam! :D Uwielbiam jajka faszerowane różnymi pastami :)

    OdpowiedzUsuń
  4. smakołyki, zapraszam http://fantastic-brand.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  5. mniemm uwielbiam takie jajka z różnymi farszami

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja także, mogłabym jeść kilka razy w tygodniu ;)

      Usuń