sobota, 21 października 2017

Bułki drożdżowe z makiem i masłem orzechowym

Ciasto drożdżowe zrobiłam według tego przepisu bułki drożdżowe

Nadzienie:
5 łyżek masła orzechowego
10 łyżek gotowej masy makowej

Gdy ciasto podwoi swoją objętość, rozwałkować, nadając mu kształt prostokąta. Smarować najpierw masłem, później masą makową. Zwijać i kroić krążki. Ponownie odstawić do wyrośnięcia. Piec w temperaturze 180 stopni przez 17-18 minut.

Przepis dodany do akcji Masło orzechowe w wypiekach
Biorą też udział:
Joanna Seta-Pryjomska
Dorcia w kuchni
Joanna Kuć
Dorota Owczarek
Angelika Kasiak
Kuchniamniam
Slodkoslodka83
Dorota Legec
Zyciezaczynasiewkuchni

13 komentarzy:

  1. Solidnie makiem i masłem nadziane, mmmhhmm, takie lubię :) Dziękuję za udział we wspólnym pieczeniu i zapraszam również w kolejnych tygodniach. Przypominam się tylko o podlinkowanie pozostałych uczestników akcji w poście z przepisem. Uściski :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo apetyczne bułeczki:) Takie właśnie lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Lubie takie bardzo makowe buły, no uwielbiam po prostu. Zapraszam do siebie na ciasteczka juz nie długo wpadną na bloga i dzięki za wspólna akcję ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Fajny pomysł z tymi drożdżówkami, uwielbiam. Dzięki za wspólne pieczenie :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. mniam! też właśnie "chodzą za mną" domowe drożdżówki, muszę upiec podobne:) dziękuję za wspólne pieczenie:) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo lubię drożdżówki i z chęcią bym spróbowała Twoich. Dziękuję za wspólne pieczenie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. U nas też często drożdżówki z różnym nadzieniem :)

      Usuń