Z okazji Święta Niepodległości polecam deser w biało - czerwonych barwach.
Składniki:
400 ml śmietany 30%
100 ml mleka 3,2%
2 łyżki żelatyny
2 łyżki cukru pudru
1 łyżeczka domowego cukru waniliowego
100 ml wody
Śmietanę zagotować z cukrami. Żelatynę rozpuścić w 100 ml wrzątku i powoli dolewać do śmietany, cały czas mieszając. Gdy masa zacznie gęstnieć, przelać do miseczek i odstawić na kilka godzin do lodówki.
Sos:
2 łyżki żelatyny
2 łyżki cukru pudru
1 łyżeczka domowego cukru waniliowego
100 ml wody
Śmietanę zagotować z cukrami. Żelatynę rozpuścić w 100 ml wrzątku i powoli dolewać do śmietany, cały czas mieszając. Gdy masa zacznie gęstnieć, przelać do miseczek i odstawić na kilka godzin do lodówki.
Sos:
1 szkanka malin
1 łyżeczka miodu
Jeśli chcemy, aby kawałki owoców były wyczuwalne, składniki wystarczy rozetrzeć widelcem.
Można też umieścić w blenderze i zmiksować.
Przepyszne :)
Uwielbiam takie desery :)
OdpowiedzUsuńLekkie i smaczne :)
UsuńUwielbiam ten deser, jest przepyszny! :)
OdpowiedzUsuńZgadza się, można wykorzystać różne owoce :)
UsuńWygląda obłędnie :) Zjadłabym porcyjkę :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :*
UsuńJakie pyszności, no i w sumie proste w wykonaniu, chyba zrobię jutro :)
OdpowiedzUsuńBardzo prosty i smaczny :)
UsuńJa taki deser robiłam tylko z torebki, dzięki za przepis.
OdpowiedzUsuńMam nadzieję, że będzie smakował :)
UsuńZrobiłam wczoraj ten deser z Twojego przepisu. Był pyszny.:)
OdpowiedzUsuńCieszę się i dziękuję, że podzieliłaś się opinią :)
Usuńostatnia panna cotta, którą jadłam była okropna. Ta wygląda na smaczną :)
OdpowiedzUsuńSpróbuj zrobić według tego przepisu :)
Usuń