czwartek, 1 czerwca 2023

Smażone papryczki padron

 

Papryczki padron jako przekąska na wzór hiszpański  :)

250 g papryczek Padron 

2 ząbki czosnku 

2- 3 łyżki oliwy z oliwek 

szczypta soli

Przygotowanie:

Rozgrzać oliwę, dodać czosnek przepuszczony przez praskę, smażyć przez minutę. Wrzucić umyte i osuszone papryczki, smażyć ok. 10 minut, aż będą miękkie. Oprószyć solą i jeść, trzymając za ogonki.

13 komentarzy:

  1. Koniecznie będę musiała wypróbować ten przepis ❤️

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo ciekawy przepis, lubię papryczki :) Ciekawy blog :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniam, lubię wszelkiego rodzaju papryczki ;) Niektóre parzą przełyk aż miło!!

    OdpowiedzUsuń
  4. Cenię sobie takie zdrowe przekąski, tak że chętnie wypróbuję ten przepis :) Pozdrawiam cieplutko.

    OdpowiedzUsuń
  5. Nie kojarzę tych papryczek. Ciekawy pomysł na wege przekąskę

    OdpowiedzUsuń
  6. A one są ostre? Pysznie wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie są ostre, ale można podkręcić smak zwiększając ilość czosnku.

      Usuń