poniedziałek, 8 grudnia 2014

Placki z jabłkami i amarantusem



Gdy za oknem wiatr lub mróz, bardzo lubię robić śniadania na ciepło np. pachnące cynamonem placki z jabłkami.
Składniki:
1,5 szkl. mąki
ok. 1,5 szkl. mleka
1 łyżeczka cynamonu
4 łyżki ziaren amarantusa
Z powyższych składników utrzeć ciasto naleśnikowe, dodać cząstki jabłek. 
Smażyć nieduże placuszki, podawać z jogurtem.

5 komentarzy:

  1. Zjadłabym takiego placuszka :)

    OdpowiedzUsuń
  2. pyszności!!!:) u nas znikłby z prędkością światła:D

    OdpowiedzUsuń
  3. Dopiero od niedawna stosuje amarantus w mojej kuchni i mam pytanie czy on ma być ugotowany czy ,, surowe'' ziarenka ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja dodaję do ciast, naleśników, ale też musli czy jogurtu, więc jadam też "surowe" ziarna :)

      Usuń