piątek, 8 grudnia 2017

Śledzie w zalewie octowej

Dzisiaj zrobiłam przedświąteczną próbę generalną śledzi w occie...
Nie brakuje u mnie miłośników tych ryb, więc do świąt na pewno by nie wystarczyło.

Śledzie przygotowane w ten sposób mają jeszcze jedną zaletę - uczą cierpliwości, ponieważ trzeba poczekać kilka dni aż przejdą zalewą. Minimum trzy dni, ale bardziej polecam pięć. W lodówce mogą stać do dwóch tygodni, ale tak długo u nas jeszcze nie stały.
Przepis znajdziecie TUTAJ

12 komentarzy:

  1. wyglądają smacznie choć ja najbardziej lubię śledzie w musztardzie lub śmietanie takie ze sklepu

    OdpowiedzUsuń
  2. Śledzie w occie uwielbiam! Pycha!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też, a teraz muszę czekać do wtorku aż będą dobre ;)

      Usuń
  3. Rzadko robię w zalewie octowej, częściej w oleju:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mi wczoraj w nocy udało się wreszcie upiec pierniki :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Super, też zawsze piekę kilka dni przed świętami :)

      Usuń
  5. Jedno z tych dań, do których nie mogę się przekonać :P

    OdpowiedzUsuń