czwartek, 11 kwietnia 2013

Penne zapiekane z warzywami


Składniki:
200 g suchego makaronu penne
pół strąka czerwonej papryki
pół szklanki kukurydzy konserwowej
2 marchewki

pół brokuła
szklanka fasolki szparagowej
15 dag żółtego sera
3 łyżki pomidorów z oregano i chili
sól
Makaron ugotować na półtwardo.
Ser pokroić w plastry, a następnie porwać na mniejsze kawałki.
Marchew, brokuł i fasolkę ugotować na półmiękko. 
Warzywa połączyć z odcedzonym makaronem. Dodać pokrojoną w drobną kostkę paparykę oraz odsączoną kukurydzę. Wsypać 2 łyżki suszonych pomidorów i wymieszać. 
Wyłożyć połowę do naczynia, w którym będziemy zapiekać, obłożyć połową żółtego sera, posypać 1/2 łyżki suszonych pomidorów. Czynność powtórzyć.
 Zapiekać około 15 minut.

Przepis dodany do akcji:
Przywołujemy wiosnę!!!

7 komentarzy: